طرز تهیه نان کشمشی ساده و خوشمزه خانگی با بافت عالی
نان کشمشی از نان های خوشمزه و ساده برای صبحانه و عصرانه می باشد و به نوعی همه پسند می باشد. به دلیل اینکه در پخت این نان از کشمش استفاده می شود طعم و مزه متفاوت تری با سایر نان های صبحانه دارد. در ادامه با طرز تهیه نان کشمشی ساده و خوشمزه خانگی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان کشمشی 15 عدد | |
---|---|
آرد | حدود 4 لیوان |
آب یا شیر ولرم | 1 لیوان |
شکر | نصف لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
کشمش | 1 لیوان |
نمک | نصف قاشق مرباخوری |
مراحل دستور پخت نان کشمشی
مرحله اول
برای درست کردن نان کشمشی ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار شیر ولرم را با خمیر مایه و یک قاشق شکر مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا به عمل آید.
مرحله دوم
بعد سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا می کنیم. زرده را برای رومال کنار می گذاریم و سفیده تخم مرغ را با روغن، نمک و بقیه شکر مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
در ادامه خمیر مایه به عمل آمده را هم اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن، آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد. سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید نه با اضافه کردن آرد.
مرحله چهارم
در انتها کشمش ها را هم به خمیر اضافه کرده و خوب ورز می دهیم. سپس روی خمیر سلفون می کشیم و آن را در یک محیط نسبتاً گرم به مدت یک تا یک نیم ساعت استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
پس از استراحت خمیر، از آن ها گلوله هایی به اندازه نارنگی جدا کرده و چانه می کنیم. سپس هر چانه را با وردنه کمی باز می کنیم و وسط آن را یا با ماسوره کوچک درمی آوریم و یا اینکه با انگشت سوراخ کرده و مرتبش می کنیم.
مرحله ششم
چانه های آماده شده را یکی یکی در سینی فر چرب شده می چینیم و در آخر روی آن ها را پوشانده تا خمیر به مدت نیم ساعت دیگر استراحت کند.
مرحله هفتم
بعد از استراحت خمیر، زرده تخم مرغ کنار گذاشته شده را با کمی شیر یا ماست و کمی روغن مایع مخلوط کرده و روی نان ها را رومال می کنیم و در صورت تمایل کمی هم کنجد می پاشیم.
مرحله هشتم
حالا نان ها را برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزد. در یک دقیقه آخر پخت شعله بالای فر را روشن می کنیم تا روی نان ها هم طلایی شود.
مرحله نهم
پس از اینکه نان ها کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن کامل برای صبحانه و عصرانه به همراه کره و مربا سرو می کنیم.