طرز تهیه نان اهری خوشمزه و سنتی آذربایجان با طعم عالی
نان اهری از نان های خوشمزه و خوش عطر سنتی شهر اهر استان آذربایجان شرقی می باشد و به کلوچه اهری هم مشهور است. در ادامه با طرز تهیه نان اهری خوشمزه و سنتی آذربایجان در خانه با مجله اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان اهری | |
---|---|
آرد | 250 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 60 گرم |
ماست پر چرب | 60 گرم |
پودر قند | 125 گرم |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق غذاخوری |
جوش شیرین | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای رومال | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
عسل یا شیره خرما | 1 قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه طرز تهیه نان اهری
مرحله اول
برای درست کردن نان اهری خوشمزه همه مواد را از یخچال خارج می کنیم تا به دمای محیط برسند. بعد در یک ظرف مناسب تخم مرغ و پودر قند را به مدت 7 دقیقه با همزن هم می زنیم تا کشدار و کرم رنگ شود.
مرحله دوم
سپس روغن مایع را اضافه کرده و دو دقیقه دیگر با همزن هم می زنیم. در یک ظرف دیگر ماست را با بکینگ پودر،جوش شیرین، وانیل و زنجبیل مخلوط کرده و بعد به موادمون اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن هم می زنیم.
مرحله سوم
در ادامه آرد را پس از اینکه سه بار الک کردیم در دو تا سه مرحله به مواد نان اضافه کرده و با قاشق هم می زنیم تا یکدست شود.
مرحله چهارم
می توانید خمیر را با نوک انگشت های خود فقط در حد مخلوط شدن، مخلوط کنید. سپس خمیر را چانه بزرگ گرفته و در یک ظرف چرب شده قرار داده و روی آن را می پوشانیم تا در یک محیط نسبتاً گرم به مدت 1 ساعت استراحت داشته باشد.
مرحله پنجم
بعد از استراحت خمیر، کف میز کار آرد می پاشیم و خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم و کمی روش آرد می پاشیم و بعد به فطر نیم سانتی متر پهن می کنیم و با کاتر گرد قالب می زنیم. کاتر گرد نداشتید می توانید با یک لیوان هم قالب بزنید.
مرحله ششم
سپس اضافی خمیرهای دور کار با کمترین ورز دوباره پهن کرده و قالب می زنیم. حالا کلوچه ها را به آرامی برمی داریم و در سینی فر چرب شده با فاصله کنار هم می گذاریم.
مرحله هفتم
در ادامه روی نان ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و عسل رومال می کنیم و روی آن ها علامت + می کشیم و بری پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجخ سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله هشتم
وقتی که روی کلوچه ها طلایی شد آن ها را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کامل خنک شدند و بعد برای صبحانه و عصرانه سرو می کنیم.
نکات پخت نان اهری
خمیر این نان را نباید زیاد ورز بدهید چون به اصطلاح تمشه می شود و بافت نان هایتان سفت می شود. همچنین باید به این نکته توجه کنید که خمیر این نان چسبندگی زیادی دارد و سعی نکنید چسبنگی آن را با اضافه کردن آرد از بین ببرید.