طرز تهیه آش بلغور گندم خوشمزه و سنتی به روش عالی
آش بلغور گندم یکی از آش های خوشمزه و لذیذی است که با انواع حبوبات و سبزی پخته می شود و برای سرماخوردگی مفید است. این آش خوشمزه هم با ماست و هم با کشک درست می شود. در ادامه با طرز تهیه آش بلغور گندم خوشمزه و سنتی به روش عالی با وب سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش بلغور گندم | |
---|---|
سبزی آش | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد |
بلغور گندم | 1 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
روغن | به مقدار لازم |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
آب قلم | 1 پیمانه |
رشته آش | به مقدار لازم |
کشک یا ماست | به مقدار لازم |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه و پخت آش بلغور
مرحله اول
برای پخت آش بلغور، اول از همه لوبیا و نخود را از شب قبل با مقداری آب خیس می کنیم. در یک ظرف دیگر عدس را هم جداگانه خیس می کنیم و کنار می گذاریم تا خیس شوند. در این فاصله یکی دو بار هم آبشان راعوض می کنیم.
مرحله دوم
قبل از پخت آش، سبزی آش را هم پاک کرده و خرد می کنیم. سپس آن را شسته و آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافی اش خشک شود.
مرحله سوم
برای شروع پخت، ابتدا لوبیا و نخود خیس شده را آبکشی کرده و در قابلمه ای با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا با حرارت متوسط بجوشد و پخته شود.
مرحله چهارم
در قابلمه دیگری، یک عدد پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. بعد آن را با مقداری روغن روی حرارت تفت می دهیم تا سبک شود. مقداری هم نمک و زردچوبه می زنیم تا خوش رنگ شود.
مرحله پنجم
بعد عدس خیس شده، بلغور و سبزی خرد شده را به قابلمه پیاز اضافه می کنیم و آنها را یکی دو دقیقه تفت می دهیم.
مرحله ششم
سپس مقداری آب و آب قلم بهش می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا آش به جوش بیاید. بعد از جوشیدن، حرارت را کم می کنیم تا مواد آش با حرارت ملایم بپزد و لعابدار شود.
مرحله هفتم
بعد از اینکه نخود و لوبیا پخته شدند، آن ها را هم به قابلمه آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا همه مواد با هم بجوشند و آش لعاب دار شود. در این فاصله هر از گاهی آش را به آرامی هم می زنیم تا ته نگیرد و خوب جا بیفتد.
مرحله هشتم
در ادامه یک عدد پیاز را پوست گرفته و خلالی خرد می کنیم و در یک تابه با مقداری روغن پیاز را سرخ می کنیم. مقداری هم زردچوبه می زنیم تا پیازداغ ما طلایی شود. بعد مقداری هم نعنا خشک به پیاز داغ اضافه کرده و سریع حرارت را خاموش می کنیم تا نسوزد.
مرحله نهم
در 10 دقیقه آخر پخت، رشته آش را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا رشته هم پخته شود. وقتی آش بلغور ما به خوبی پخته شد و خوب جا افتاد، آن را در ظرف می کشیم و روی آن را با کشک و پیازداغ تزیین می کنیم.