طرز تهیه آش هویج و جو خوشمزه و همدانی با طعم عالی
آش هویج و جو از آش های سنتی ایرانی است که متعلق به استان همدان است. این آش به خاطر داشتن گوشت چرخ کرده بسیار خوشمزه و مقوی است و برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان گزینه مناسبی است. در ادامه با طرز تهیه آش هویج و جو خوشمزه و همدانی با مجله هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم آش هویج و جو | |
---|---|
هویج | 4 عدد |
بلغور جد | 2 پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
سبزی آش | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد |
گوشت چرخ گرده | 300 گرم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
عصاره قلم | 1 پیمانه |
کشک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه آش هویج و جو
مرحله اول
برای درست کردن این آش ، ابتدا نخود و بلغور جو را پاک کرده و از چند ساعت قبل با مقداری آب خیس می کنیم و کنار می گذاریم تا نفخ آن گرفته شود. در این فاصله چند بار آب آنها را عوض می کنیم.
مرحله دوم
برای پخت آش، نخود و بلغور خیس شده را آبکشی می کنیم و در قابلمه می ریزیم. بعد عصاره قلم را با ۵ لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا با حرارت ملایم بجوشد و نخود و بلغور پخته شوند.
مرحله سوم
در یک تابه دیگر یک عدد پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. بعد آن را با مقداری روغن روی حرارت تفت می دهیم تا کمی نرم و سبک شود. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم تا گوشت به خوبی سرخ شود.
مرحله چهارم
در انتها مقداری هم نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه می کنیم و حرارت را خاموش می کنیم. گوشت چرخ کرده آماده شده را کنار می گذاریم تا بعدا به آش اضافه کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه پیاز دیگر را هم پوست گرفته و به شکل خلالی خرد می کنیم و در یک تابه با مقداری روغن روی حرارت تفت می دهیم تا سرخ شود. وقتی که پیاز طلایی شد، آن را هم از تابه جمع می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله ششم
وقتی که نخود و بلغور به خوبی پخته شد، هویج ها را پوست گرفته و رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده سرخ شده و پیاز داغ خلالی به قابلمه آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آش به جوش بیاید.
مرحله هفتم
بعد از به جوش آمدن آش، سبزی خرد شده را هم اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا آش حدود یک ساعت با حرارت کم بجوشد و خوب جا بیفتد.
مرحله هشتم
در انتهای پخت، مقداری کشک به آش اضافه می کنیم و میزان نمک آش را هم چک می کنیم. در پایان وقتی آش به خوبی جا افتاد و لعابدار شد، آن را در ظرف می کشیم و روی آن را با کشک و پیاز داغ تزیین می کنیم.