طرز تهیه نان گاتا گردویی خوشمزه و خانگی با طعم عالی
نان گاتا از نان های خوشمزه و معروف ارمنی می باشد و مردم این مناطق معمولا این نان را برای عید خود درست می کنند و داخل آن ، مغزیجات دلخواه خود را می گذارند. در ادامه با طرز تهیه نان گاتا گردویی خوشمزه و خانگی با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان گاتا گردویی 2 عدد | |
---|---|
آرد | دو و نیم تا سه لیوان |
آب ولرم | نصف لیوان |
خمیر مایه | 1 قاشق مرباخوری |
شکر | 1 قاشق مرباخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 100 گرم |
نمک | کمی |
مواد لازم مانی نان گاتا | |
---|---|
کره | 100 گرم |
گردوی خرد شده | دو سوم لیوان |
شکر | دو سوم لیوان |
آرد | یک چهارم لیوان |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری |
دارچین | نصف قاشق مرباخوری |
مراحل دستور پخت نان گاتا گردویی
مرحله اول
برای درست کردن نان گاتا گردویی ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار آب ولرم، خمیر مایه و شکر را مخلوط کرده و 10 دقیقه صبر می کنیم تا کف کند و بالا بیاد.
مرحله دوم
سپس تخم مرغ کره، نمک و بکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و خمیر مایه به عمل آمده را بهش اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا موادمون یکدست شود.
مرحله سوم
در ادامه آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد. توجه کنید زیاد آرد نریزید چون در این صورت خمیرتون سفت می شود و بافت نان تون خوب نمی شود. سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید نه با اضافه کردن آرد.
مرحله چهارم
خمیر را به مدت 10 دقیقه خوب ورز می دهیم و بعد آن را چانه کرده و در یک ظرف چرب شده قرار می دهیم تا در یک محیط نسبتاً گرم به مدت 2 ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
در این فاصله مواد میانی را درست می کنیم. برای این کار کره و آرد را در یک تابه روی حرارت می گذاریم و تفت می دهیم تا رنگ آرد کمی تغییر کند. بعد مغز گردو، شکر، پودر هل و دارچین را اضافه کرده و هم می زنیم تا مخلوط شود. سپس از روی حرارت برداشته و کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله ششم
پس از استراحت خمیر دوباره آن را کمی ورز می دهیم و چهار قسمت می کنیم. یک قسمت را روی سینی آرد پاشی شده پهن می کنیم و بعد داخل سینی فر چرب شده قرار می دهیم.
مرحله هفتم
حالا نصف مواد میانی را روی خمیر پهن شده می ریزیم و خوب پهنش می کنیم. (نصف دیگر مواد میانی را برای نان دوم کنار می گذاریم) سپس چانه دوم را دوباره به همان اندازه پهن کرده و روی مواد میذاریم. بعد اول با انگشت سپس با چنگال لبه های دو خمیر را بهم فشار می دهیم تا خوب بهم بچسبند و طرح بیفتد.
مرحله هشتم
در ادامه با چنگال سوراخ هایی روی خمیر بالایی ایجاد می کنیم تا بعدا توی فر پف نکند. حالا با کاتر یا چاقوی تیز اضافه های دور خمیر را می گیریم تا گرد و مرتب شود. من اضافه های خمیر رو به شکل یه گل درآوردم و وسط خمیر گذاشتم.
مرحله نهم
نان بعدی را به همین روال آماده می کنیم و بعد حدود 15 دقیقه به نان ها استراحت می دهیم. پس از استراحت روی نان ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران رومال می کنیم.
مرحله دهم
در صورت تمایل می توانید روی نان ها تکه های گردو بگذارید و فشار بدهید تا کمی داخل خمیر بروند. در نهایت نان ها را برای پخت درون فر از یک ربع گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند.
مرحله یازدهم
در یکی دو دقیقه آخر شعله بالای فر را روشن می کنیم تا روی نان ها هم طلایی شود. پس از پخت نان ها را از فر بیرون می آوریم و پس از اینکه کمی خنک شدند روی آن ها عسل رقیق شده می مالیم تا براق و شیرین شوند.