طرز تهیه نان مغزدار تبریزی خوشمزه با بافت پبنه ای
نان مغزدار تبریزی از نان های خوشمزه و معروف شهر تبریز می باشد و این نان بخاطر بافتی نرم و لطیفی که دارد طرفداران بسیار زیادی دارد و معمولا پخت این نان در ماه مبارک رمضان برای وعده افطار و سحری بسیار رایج است. در ادامه با طرز تهیه نان مغزدار تبریزی خوشمزه با بافت پبنه ای با سایت آشپزی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان مغزدار تبریز | |
---|---|
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد | 4 پیمانه - نیم کیلو |
کره | 125 گرم |
ماست | نصف پیمانه - 120 گرم |
پودر زنجبیل | یک قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
آب ولرم | نصف پیمانه |
مواد لازم مواد میانی | |
---|---|
آرد | 1 پیمانه |
کره | 100 گرم |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
زرد چوبه | 1 قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق مرباخوری |
پودر قند (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
مواد لازم رومال | |
---|---|
زرده تخممرغ | 1 عدد |
ماست | 1 قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق مرباخوری |
مراحل دستور پخت نان مغزدار تبریز
مرحله اول
برای درست کردن نان مغزدار ابتدا شکر و خمیر مایه را باهم مخلوط کرده و روشو به مدت 10 دقیقه می پوشانیم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله دوم
در یک ظرف دیگر تخم مرغ، ماست، کره ذوب شده و به دمای رسیده و نمک را باهم مخلوط می کنیم. سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این بخش پودر زنجبیل را اضافه کرده و بعد آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی بدست آید. توجه کنید آرد زیاد اضافه نکنید و سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید.
مرحله چهارم
حالا خمیر را چانه می کنیم و داخل یک ظرف چرب شده قرار می دهیم و روی آن را می پوشانیم و در محیط نسبتاً گرم به مدت دو ساعت استراحت می دهیم.
مرحله پنجم
در نیم ساعت مانده به کامل شدن استراحت خمیر، مواد میانی را آماده می کنیم. برای این کار آرد را در یک تابه تفت می دهیم تا خامی آرد از بین برود. سپس کره را اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
در ادامه زنجبیل و زعفران و زرد چوبه را هم اضافه کرده و مخلوط کنید تا مواد میانی ما آماده شود. در صورت تمایل برای شیرین شدن مواد میانی می توانید 2 قاشق غذاخوری پودر قند هم اضافه کنید.
مرحله هفتم
پس از استراحت خمیر پف آن را با ورز دادن می گیریم و از خمیر چانه های 125 گرمی جدا می کنیم و داخلشون از مواد میانی می گذاریم و از اطراف جمع می کنیم.
مرحله هشتم
بعدش کمی خمیرها را پهن می کنیم و داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده با کمی فاصله کنار هم می چینیم.
مرحله نهم
در این مرحله دوباره روی خمیرها پارچه تمیز می کشیم و این بار نیم ساعت دیگر به خمیر استراحت کند. پس از استراحت دوم خمیر، روی نان ها را با هر وسیله ای که در دسترس داشتید طرح می زنیم.
مرحله دهم
سپس مواد لازم گفته شده برای رومال را باهم مخلوط می کنیم و با یه فرچه نرم روی نان ها را رومال می کنیم و در صورت تمایل کمی کنجد می پاشیم.
مرحله یازدهم
حالا نان ها را برای پخت داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند. حتما ظرف حاوی آب داخل فر بگذارید تا بافت نان هاتون نرم و لطیف شود. برای گرم کردن فر باید آن را از 15 دقیقه قبل روشن کنید.
مرحله دوزادهم
در یکی دو دقیقه آخر پخت گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها هم طلایی شود. پس از اینکه نان ها به طور کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و بر روی توری قرار می دهیم تا کاملا خنک شوند.