طرز تهیه نان شیرمال روغنی خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله
نان شیرمال از نان های خوشمزه و بسیار محبوب خاورمیانه می باشد و اگر آن را به روش اصولی درست کنید بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و برای سرو در صبحانه عالی است. در ادامه با طرز تهیه نان شیرمال روغنی خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله با هارنیکا همره باشید.
مواد لازم نان شیرمال | |
---|---|
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | سه چهارم پیمانه |
روغن | نصف لیوان |
شکر | 1 لیون |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
آرد | سه و نیم لیوان |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
مواد لازم رومال | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه نان شیرمال
مرحله اول
برای درست کردن نان شیرمال ابتدا همه مواد را از یخچال خارج می کنیم تا به دمای محیط برسند. برای شروع خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار شیر را با یک قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه مخلوط کرده و روی آن را می پوشانیم و به مدت 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید.
مرحله دوم
در ادامه در یک ظرف مناسب تخم مرغ ها را با همزن هم می زنیم تا حالت لختگی شان از بین رود. سپس روغن، بکینگ پودر، وانیل و زردچوبه را به همراه خمیر مایه به عمل آمده اضافه کرده و مواد را خوب هم می زنیم تا یکدست شود.
مرحله سوم
حالا نصف مقدار آرد گفته شده را اضافه می کنیم و بقیه آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی بدست آید. خمیر بدست آمده را به مدت 15 دقیقه ورز می دهیم. توجه کنید خمیر این نان کمی چسبنده است پس حواستون باشد برای رفع چسبندگی خمیر زیاد آرد نریزید و خمیرتان را سنگین نکنید.
مرحله چهارم
در این مرحله خمیر را چانه می کنیم و در یک ظرف چرب شده قرار می دهیم و روی آن را می پوشانیم تا خمیر به مدت یک و نیم ساعت استراحت اول را داشته باشد.
مرحله پنجم
پس از استراحت خمیر، بر روی سطح کار آرد می پاشیم و خمیر را با وردنه به شکل گرد باز می کنیم. سپس سینی فر را چرب کرده و خمیر را به سینی فر انتقال می دهیم و روی آن را رومال کرده و کنجد می پاشیم.
مرحله ششم
در این بخش بر روی خمیر یک پارچه تمیز می کشیم تا این بار خمیر به مدت 15 دقیقه استراحت داشته باشد. در این فاصله فر را هم روشن می کنیم تا گرم شود.
مرحله هفتم
بعد از استراحت دوم، نان را برای پخت داخل فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله هشتم
پس از اینکه نان شیرمال مون به طور کامل پخت آن را از فر بیرون می آوریم و در صورت تمایل بر روی آن رومال عسل رقیق شده با آب جوش می زنیم تا شفاف تر و خوشمزه تر شود. نوش جان