طرز تهیه نان کروسان خوشمزه و ساده به روش فرانسوی
نان کروسان از نان های خوشمزه و معروف بین المللی برای صبحانه می باشد اصالت آن به کشور فرانسه بازمی گردد. رسپی که در ادامه برای نان کروسال قرار دادیم به بقین می توانیم بگوییم بهترین رسپی نوشته برای نان کروسان می باشد. در ادامه با طرز تهیه نان کروسان خوشمزه و ساده خانگی با بافت بی نظیر با سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر | |
---|---|
شیر گرم | 1 لیوان |
آب گرم | 1 لیوان |
روغن مایع | 1 استکان |
سفیده تخم مرغ | 1 عدد |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق چای خوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
آرد | 4 تا 5 لیوان |
کره برای روی لایه ها | 100 گرم |
مواد لازم برای ملات داخلی | |
---|---|
پنیر فتا یا پنیر سفید | 150 گرم |
جعفری | یک چهارم دسته جعفری |
مواد لازم برای رومال | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
کنجد | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه نان کروسان
مرحله اول
برای درست کردن نان کروسان ابتدا آب گرم، شیر گرم، روغن، سفیده تخم مرغ، خمیر مایه فوری، شکر و نمک را در یک کاسه بزرگ می ریزیم و مخلوط می کنیم.
مرحله دوم
سپس آرد را به صورت کم کم به موادمون اضافه کرده و با دست شروع به ورز دادن می کنیم تا جایی که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد.
مرحله سوم
حالا خمیر را چانه می کنیم و در یک کاسه چرب شده می گذاریم و روی آن را با پارچه می پوشانیم تا در یک محیط نسبتاً گرم به مدت 1 ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
مرحله چهارم
بعد اسراحت خمیر، آن را به 9 قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را به شکل دایره با دست باز می کنیم.
مرحله پنجم
سپس سطح کار خود را آرد پاشی می کنیم و با کمک وردنه شروع به باز کردن دایره اول به اندازه یک بشقاب می کنیم و داخل یک بشقاب قرار می دهیم.
مرحله ششم
سپس کره به دمای محیط رسیده را روی لایه اول می مالیم و بعد دایره های باقی مانده را به اندازه یک بشقاب باز می کنیم و به ترتیب روی هم قرار می دهیم و بین آن ها کره می مالیم.
مرحله هفتم
در انتها خمیر لایه نهم را بر روی لایه هشتم می گذاریم اما این بار روی آن کره نمی زنیم. پس از اینکه خمیر لایه ای آماده شد روی آن سلفون می کشیم و به مدت 20 دقیقه داخل یخچال می گذاریم.
مرحله هشتم
بعد از 20 دقیقه خمیر را از یخچال بیرون می آوریم و روی سطح کار کمی آرد می پاشیم و خمیر را به سطح کار انتقال می دهیم و با وردنه تا جایی که می توانیم خمیر را به شکل دایره باز می کنیم.
مرحله نهم
سپس خمیر را به 12 قسمت مساوی به شکل مثلث برش می زنیم و جعفری ریز خرد شده را با پنیر مخلوط می کنیم و روی هر تکه از خمیر مثلثی (قسمت پهن آن) قرار می دهیم.
مرحله دهم
پس از قرار دادن ملات داخلی، خمیرهای مثلثی را از سمت کم پهن آن به صورت رولی می پیچیم و انتهای هر خمیر مثلثی را با دست فشار می دهیم تا کاملا به خمیر بچسبد و هنگام پخت جدا نشود.
مرحله یازدهم
هر یک از خمیرهای آماده شده را روی سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده قرار می دهیم و روی آن ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا این بار خمیر به مدت 15 دقیقه استراحت داشته باشد. فر را هم روشن می کنیم تا گرم شود.
مرحله دوازدهم
بعد از استراحت خمیر، با برس روی آن ها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و مقداری کنجد می پاشیم. سپس نان ها را برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت تقریبا 30 تا 40 دقیقه می گذاریم تا بپزند.
مرحله سیزدهم
در انتهای پخت گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها هم طلایی شود. پس از پخت نان ها را از فر بیرون می آوریم و بر روی توری قرارمی دهیم تا کامل خنک شده و آماده سرو شود.