طرز تهیه شیرینی اشکی خوشمزه و مجلسی به روش قنادی
شیرینی اشکی یکی از شیرینی های خوشمزه و خوشگلی است که به راحتی می توانید آن را در منزل برای عید یا پذیرایی از مهمانان خود آن را درست کنید. این شیرینی خوشمزه به شکل اشک درست می شود بنابراین به شیرینی اشکی معروف است. در ادامه با طرز تهیه شیرینی اشکی خوشمزه و مجلسی به روش قنادی با وب سایت آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم شیرینی اشکی | |
---|---|
آرد | یک و نیم لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر | یک سوم لیوان |
روغن مایع | یک سوم لیوان |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
شکلات تخه ای | 50 گرم |
ترافل رنگی برای تزیین | به میزان لازم |
پودر پسته و نارگیل برای تزیین | به میزان لازم |
مراحل دستور تهیه شیرینی اشکی
مرحله اول
برای شروع، ابتدا در یک ظرف تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن برقی یا دستی سه چهار دقیقه هم می زنیم تا حجمش دو برابر شده و شکر کامل حل شود. حتما حین هم زدن گوشه های ظرف را تمیز کنید تا تمام مواد یکسان هم زده شوند.
مرحله دوم
سپس روغن، بیکینگ پودر و یک لیوان از آرد را به مواد تخم مرغ اضافه کرده و با لیسک یا قاشق آن را هم می زنیم تا مخلوط و یکدست شود.
مرحله سوم
بقیه آرد را هم کم کم بهش اضافه کرده و با دست ورز می دهیم تا جایی که خمیر جمع شود و به دست هم نچسبد. سعی کنید زیاد آرد نریزید، چون باعث می شود بعدا خمیر ترک بخورد.
مرحله چهارم
حالا کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم و یا با کره چرب می کنیم. فر را هم از یک ربع قبل روشن می کنیم تا گرم شود. سپس از خمیر به اندازه یک گردو برمی داریم و در کف دست گرد می کنیم .
مرحله پنجم
بعد روی میز کار یا با دو دست خمیر را به شکل لوله ای شکل می دهیم و بعد دو طرف آن را رو بهم می چسبانیم و شکل اشک درست می کنیم. به این ترتیب همه خمیر را به شکل اشک شکل می دهیم.
مرحله ششم
خمیرهای آماده شده را درون سینی با فاصله از هم می چینیم و سینی را داخل فر گرم شده می گذاریم تا با درجه حرارت ۱۶۰ به مدت حدودا ۱۵ دقیقه پخته شود.
مرحله هفتم
بعد از یک ربع همین که زیر شیرینی ها طلایی شد، سینی را از فر درمی آوریم و صبر می کنیم تا شیرینی ها کامل خنک شوند. فقط یادتان باشد تا خنک شدن شیرینی ها بهشون دست نزنید چون تا وقتی داغ هستند، شکننده اند.
مرحله هشتم
در انتها شکلات تخته ای را در یک ظرف روی حرارت بخار آب ذوب کرده و در صورت نیاز یکی دو قاشق روغن مایع بهش اضافه می کنیم تا روان تر و رقیق تر شود.
مرحله نهم
بعد از خنک شدن شیرینی ها، حالا گوشه شیرینی های خنک شده را ابتدا درون شکلات ذوب شده می زنیم و بعد در پودر نارگیل یا پسته یا ترافل رنگی می زنیم تا روی شکلات ها تزیین شود.
مرحله دهم
سپس شیرینی های تزیین شده را درون سینی می چینیم و حدود یک ربع درون یخچال می گذاریم تا شکلات شیرینی ها خنک و سفت شود. بعد در ظرف سرو می چینیم و سرو می کنیم.