طرز تهیه نان حلوایی با بافتی نرم و خوشمزه برای صبحانه
نان حلوایی از نان های بسیار خوشمزه و محبوب کشورمون می باشد و در ایران نان حلوایی شهرهای اردبیل، تالش و خلخال بسیار معروف است. در ادامه با طرز تهیه نان حلوایی اردبیل با سایت اینترنتی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان حلوایی | |
---|---|
آرد | دو و نیم تا سه لیوان |
آب یا شیر ولرم | سه چهارم لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
خمیر مایه | 1 قاشق مرباخوری پر |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق مرباخوری |
پودر هل | 1 قاشق مرباخوری |
بهبود دهنده | نصف قاشق مرباخوری |
مواد لازم مواد میانی | |
---|---|
آرد | یک و نیم لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
کره | 50 گرم |
شکر | 1 لیوان |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
مواد لازم رومال | |
---|---|
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایه | 1 قاشق غذاخوری |
کنجد و سیاه دانه | به میزان دلخواه |
مراحل طرز تهیه نان حلوایی
مرحله اول
برای درست کردن نان حلوایی ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار آب ولرم، خمیر مایه و نصف قاشق مرباخوری از شکر را باهم مخلوط کرده و 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه پف کرده و به عمل بیاد.
مرحله دوم
سپس سفیده و زرده تخم مرغ را جدا می کنیم و زرده را برای رومال کنار می گذاریم. حالا سفیده را در یک کاسه به همراه کره، نمک، پودر هل، بهبود دهنده و بقیه شکر مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
در ادامه خمیر مایه به عمل آمده را به مخلوط اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. سپس آرد را کم کم و تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی درست شود و به دست نچسبد. زیاد آرد نریزید که بعدا خمیر سفت می شود. سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید.
مرحله چهارم
پس از اینکه خمیر آماده شد آن را چانه می کنیم و در یک کاسه چرب شده قرار می دهیم و روی آن را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا به مدت دو ساعت استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله پنجم
در این فاصله مواد میانی نان را درست می کنیم. برای این کار یک تابه مناسب را روی حرارت می گذاریم و بعد روغن و کره را داخل تابه می ریزیم و صبر می کنیم تا کره ذوب شود.
مرحله ششم
سپس آرد الک شده را داخل تابه می ریزیم و به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت می دهیم تا آرد کمی تغییر رنگ بدهد و بوی خامی آرد گرفته شود. سپس زعفران دم کرده را به همراه شکر به آرد اضافه می کنیم و به مدت 7 دقیقه دیگر تفت می دهیم تا حلوا آماده شود.
مرحله هفتم
بعد از استراحت خمیر، پف آن را با ورز دادن می گیریم و از خمیر چانه هایی به اندازه نارنگی درست می کنیم و بعد هر یک از چانه ها را با دست یا وردنه پهن کنیم.
مرحله هشتم
سپس از حلوای آماده شده به اندازه یک گردو جدا کرده و گلوله می کنیم و داخل نان می گذاریم و بعد لبه ها را جمع کرده و بعد اون سمتی را که جمع کرده بودیم زیر کار قرار داده و باوردنه چانه را صاف می کنیم.
مرحله نهم
این کار را برای همه چانه ها انجام می دهیم و در نهایت با قالب دلخواه روی نان ها را مهر می زنیم و بعد نان های آماده شده را یکی یکی داخل سینی فر چرب شده می چینیم و بهشون 20 تا 30 دقیقه استراحت می دهیم.
مرحله دهم
در این فاصله مواد رومال را درست می کنیم. برای این کار زرده تخم مرغ کنار گذاشته را با زعفران و کمی روغن مایع مخلوط می کنیم و پس از استراحت خمیر، روی نان ها را رومال می کنیم و به دلخواه کنجد و سیاه دانه می پاشیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله نان ها را برای پخت داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه می گذاریم تا بپزند. حتما ظرفی حاوی آب داخل فر بگذارید این کار در نرمی و لطافت بافت نان ها خیلی تأثیر دارد.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه نان ها پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و روی توری قرار می دهیم تا کامل خنک شوند. سپس به همراه کره و مربا برای یک صبحانه و عصرانه بی نظیر سرو می کنیم.