طرز تهیه نان ترکیه ای بازلاما خوشمزه و پنبه ای برای صبحانه
نان های ترکیه ایی از خوشمزه ترین و معروف ترین نان ها در سر تا سر دنیا می باشند و امروز دستور تهیه یک نوع نان ترکیه ای خوشمزه بنام نان بازلاما را آماده کرده ام که خیلی شبیه نان پیتا است و فقط ضخامتش بیشتر است. این نان خمیر بسیار لطیفی دارد و خیلی هم خوش طعم است. در ادامه با طرز تهیه نان ترکیه ای خوشمزه و پنبه ای برای صبحانه با سایت آموزشی هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان ترکیه ای بازلاما | |
---|---|
آرد نان | 390 گرم - 3 پیمانه |
خمیر مایه فوری | 2 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق چای خوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
شیر ولرم | دو سوم پیمانه |
آب برای جمع شدن خمیر | به مقدر نیاز حدودا 100 گرم |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه نان ترکیه ای بازلاما
مرحله اول
برای درست کردن این نان خوشمزه شیر ولرم را در یک کاسه می ریزیم. سپس خمیر مایه، شکر، آرد الک شده و نمک را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله دوم
در ادامه آب را کم کم اضافه می کنیم تا خمیرمون کاملا نرم و کمی چسبنده شود. در این حالت پنج دقیقه ورز بدهید و سپس روغن را اضافه کرده و مجددا ورز می دهیم.
مرحله سوم
حالا خمیر را بر روی میز کار انتقال می دهیم و به ورز دادن ادامه می دهیم تا خمیر یکدست، کشدار و صاف شود. سپس خمیر را چانه می کنیم و در یک کاسه چرب شده می گذاریم و روی کاسه را می پوشانیم تا خمیر 45 دقیقه استراحت کند و پف کند.
مرحله چهارم
بعد از استراحت خمیر پف آن را با ورز دادن می گیریم و روح سطح کار آرد می پاشیم و خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم می کنیم. سایز چونه ها اختیاری است و می توانید خمیر را 4 تا 10 قسمت کنید.
مرحله پنجم
در ادامه هر تکه خمیر را چونه می گیریم و روی سطح آرد پاشی شده می گذاریم و بعد روی چونه ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا خمیر برای مدت 10 دقیقه استراحت دوم را داشته باشد.
مرحله ششم
بعد از استراحت دوم هر چونه را با دست یا وردنه باز می کنیم. توجه کنید لازم نیست خمیر را خیلی نازک باز کنید این نان باید کمی ضخامت داشته باشد. هر یک از خمیرهای باز شده را روی پارچه تمیز یا کاغذ تفلون که آرد پاشیدیم می گذاریم و روی آن ها را می پوشانیم تا خمیر به مدت 20 دقیقه استراحت سوم را بکند.
مرحله هفتم
در این فاصله تابه کفه سنگینی را روی حرارت می گذاریم تا کاملا داغ شود. سپس حرارت زیر تابه را کم می کنیم و شروع به پختن نان ها می کنیم. توجه کنید هر تکه خمیر را از سمتی که روی پارچه یا کاغذ تفلون بوده روی تابه می گذاریم و چند باری آن را پشت و رو می کنیم تا هر دو طرف نان به خوبی بپزد.
مرحله هشتم
این نان چون ضخیم باز شده پخت طولانی تری دارد و لازم نیست بادکنکی شود همین که پف کند کافی است. همه خیمرها را به این روش می پزیم. می توانید نان ها را به صورت داغ سرو کنید و یا اینکه آن ها را بعد از خنک شدن در یک سفره بگذارید و برای صبحانه یا عصرانه سرو کنید.