طرز تهیه کیک خرمالو و گردو بسیار خوشمزه و مجلسی در خانه
کیک خرمالو با گردو از کیک های مجلسی و خوشمزه پاییزی می باشد و به جرات می توانم بگویم یکی از خوشمزه ترین کیک های میوه ای است که تا حالا خوردم. فقط باید برای این کیک از خرمالوی رسیده استفاده کنید و گردو و کشمش برای این کیک اختیاری است. در ادامه با طرز تهیه کیک خرمالو خوشمزه و مجلسی با وب سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم کیک خرمالو | |
---|---|
آرد سفید قنادی | 3 پیمانه |
تخم مرغ به دمای محیط رسیده | 4 عدد |
شکر | یک و نیم پیمانه |
وانیل | چند قطره |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
پوره خرمالو | 1 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری سر صاف |
پودر دارچین | 1 قاشق مرباخوری |
گردو خرد شده (اختیاری) | 1 پیمانه |
مراحل طرز تهیه کیک خرمالو
مرحله اول
برای درست کردن این کیک خرمالو خوشمزه ابتدا آرد، بکینگ پودر و دارچین را باهم مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم.
مرحله دوم
در یک ظرف دیگر تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن برقی خوب هم می زنیم تا حجیم، سفید و کشدار شود. در ادامه روغن مایع را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
سپس پوه خرمالو را هم اضافه و مخلوط می کنیم. حالا همزن را کنار می گذاریم و مخلوط آرد را در دو مرحله افزوده و با لیسک از یک جهت مخلوط می کنیم تا پف کیک نخوابد.
مرحله چهارم
در انتها گردوی خرد شده هم را در مقدار کمی آرد می غلتانیم تا کاملا به آرد آغشته شود و بعد آن را به مواد کیک اضافه می کنیم و در حد اینکه گردو داخل مایه کیک پخش شود هم می زنیم. هم اکنون مایه کیک آماده پخت است.
مرحله پنجم
برای پخت، مایه کیک را داخل قالب چرب شده می ریزیم و قالب را سه بار به سطح کار می کوبیم و بعد برای پخت داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 40 تا 45 دقیقه می گذاریم تا بپزد.
مرحله ششم
توجه کنید دمای فرها باهم متفاوت است و حتما پخت کیک را چک کنید. برای اطمینان از پخت کیک ، سیخ چوبی تمیز را داخل کیک فرو می بریم اگر مواد به سیخ نچسبید کیک پخته است.
مرحله هفتم
بعد از پخت کیک آن را از فر بیرون می آوریم و حدود یک ربع صبر می کنیم تا کمی خنک شود. سپس کیک را داخل سینی سرو برمی گردانیم و بعد از خنک شدن کامل به همراه یک چایی داغ برای یک عصرانه پاییزی سرو می کنیم.
نکات پخت کیک خرمالو
کیک خرمالو بدون فر
برای پخت کیک خرمالو در قابلمه به این ترتیب عمل می کنیم. مایه کیک را داخل قابلمه می ریزیم و برای پخت روی حرارت کم با شعله پخش کن به مدت یک ساعت قرار می دهیم تا کیک بپزد.
حتما دم کنی بگذارید و پخت کیک را با سیخ چوبی تمیز تست کنید. اگر سیخ چوبی تمیز بیرون آمد کیک شما به طور کامل پخته است.
علت خمیری شدن کیک خرمالو
کیک های خرمالو به دلیل اینکه بافت سنگینی دارند ممکن است بعد از پخت خمیری شوند. برای رفع این مشکل این 3 تا نکته را حتما رعایت کنید.
نکته اول: حتما باید مخلوط تخم مرغ، شکر و وانیل را به مدتا 8 دقیقه کامل هم بزنید تا کامل سفید و پفدار شود.
نکته دوم: مقدار خرمالو استفاده شده نباید خیلی زیاد باشد چون کیک را سنگین می کند.
نکته سوم: قالب تون حتما باید میان تهی باشد تا کیک حسابی مغز پخت شده و خمیری نشود.