طرز تهیه نان شیر فرانسوی اصل و خوشمزه با بافت عالی
نان شیر فرانسوی پنبه ای از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های شیر می باشد و این نان تا حدودی شیرینی است و برای صبحانه و عصرانه به همراه کره، مارمالاد، شکلات و ... عالی است. در دستور فرانسوی این نان برای درست کردن خمیر از تانگ ژانگ یا همان استارتر استفاده می کنیم و اگر نان شیر به خوشمزگی و لطافتی نان های فرانسوی می خواهید دقیقاً طبق گفته های این رسپی عمل کنید. در ادامه با طرز تهیه نان شیر فرانسوی اصل با وب سایت هارنیکا همراه باشید.
مواد لازم نان شیر فرانسوی | |
---|---|
آرد فانتزی | 350 گرم |
شیر خشک | 20 گرم |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری سر خالی |
شیر | یک سوم پیمانه |
کره | 50 گرم |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
مواد لازم برای تانگ زانگ | |
---|---|
آرد | یک و نیم قاشق غذاخوری |
شیر | 43 گرم |
آب | 43 گرم |
مراحل دستور پخت نان شیر فرانسوی
مرحله اول
برای درست کردن این نان خوشمزه ابتدا تانگ ژانگ یا همان استارتر را آماده می کنیم. برای این کار در یک تابه شیر، آرد و آب را روی حرارت می گذاریم و هم می زنیم تا به غلظت فرنی برسد.
مرحله دوم
بعد از اینکه به غلظت فرنی رسید روی آن را با کیسه فریزر می پوشانیم تا رویه نبندد و بعد کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله سوم
در این مرحله خمیر نان را درست می کنیم. برای این کار کره را روی بخار کتری آب می گذاریم تا ذوب شود و بعد صبر می کنیم تا به دمای محیط برسد.
مرحله چهارم
در یک ظرف آرد، شیر خشک، خمیر مایه، نمک و شیر را مخلوط می کنیم. سپس در یک ظرف دیگر تخم مرغ، شیر، کره آب شده و تانگ ژانگ به دمای محیط رسیده را مخلوط می کنیم و به ظرف آرد اضافه می کنیم و خوب با قاشق مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
حالا خمیر درست شده را با دست ورز می دهیم تا نرم، لطیف و یکدست شود. توجه کنید اگر خمیر شل بود 2 تا 3 قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید.
مرحله ششم
پس از آماده کردن خمیر روی آن را می پوشانیم و در یک محیط نسبتاً گرم به مدت نیم ساعت استراحت می دهیم.
مرحله هفتم
پس از استراحت خمیر چونه هایی با وزن تقریبا 100 گرم می گیریم و بعد دوباره روی چونه ها را می پوشانیم و مجددا نیم ساعت دیگر استراحت می دهیم.
مرحله هشتم
سپس چونه ها را به شکل بیضی شکل می دهیم و با فاصله در سینی فر از قبل چرب شده قرار می دهیم و این بار به مدت 40 دقیقه به خمیر استراحت سوم را می دهیم.
مرحله نهم
در این فاصله فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. پس از استراحت سوم خمیر، روی نان ها آرد الک می کنیم و با تیغ برش می زنیم.
مرحله دهم
حالا نان ها را برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا بپزند.
مرحله یازدهم
وقتی که کف و دیواره نان ها طلایی شد از فر خارج می کنیم و کنارمی گذاریم تا سرد شوند. بعد از اینکه نان ها سرد شدند آن ها را به همراه کره و مربا برای یک صبحانه یا عصرانه عالی سرو می کنیم.